Patriarhia Alexandriei și a întregii Africi la #ITO2017

Postat în: Știri

Miercuri, 30 august, pe Aeroportul Internațional din Iași a ajuns a doua delegație din străinătate care va participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) de la Iași, din perioada 1-4 septembrie 2017.

Alți participanți la ITO 2017 au sosit astăzi, 30 august, la Iași. Aceștia fac parte din delegația Patriarhiei Alexandriei și a Întregii Africi și au fost întâmpinați pe Aeroportul Internațional Iași de Pr. Daniel Isai, reprezentant al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

„Am avut bucuria de a primi în seara aceasta cel de-al doilea grup de participanți la ITO 2017, după ce ieri a ajuns grupul Patriarhiei din Ierusalim. Astăzi a ajuns grupul Patriarhiei din Alexandria. E vorba mai mult din țări din Africa, printre care Tanzania, Congo, Burundi, în total șapte țări. Suntem foarte bucuroși că i-am primit”, a precizat părintele Daniel Isai.

Pe 31 august și în prima parte a zilei de 1 septembrie, grupul de participanți venit din Patriarhia Alexandriei va vizita o parte din mănăstirile din zona Iașului.

„Sunt foarte bucuros și mă simt privilegiat să fiu aici, în România, pentru că episcopul meu m-a selectat pe mine dintre atâția alții să vin și să particip la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși. Deci, sunt foarte, foarte bucuros. Mă aștept să dobândesc noi cunoștințe pe care vom încerca să le implementăm în Biserica noastră; ca și Biserica noastră să se dezvolte ca cea din România. (…) Îmi doresc ca în primul rând să cunosc cât mai multe lucruri care ne-ar putea ajuta apoi să îmbunătățim Biserica noastră din Africa, mai ales cea din Uganda, care este și țara mea natală. Și în al doilea rând, mă aștept să îmi fac noi prieteni din țări diferite. Acestea sunt câteva dintre așteptările mele. De asemenea, aș vrea să mulțumesc tuturor pentru ospitalitate, pentru că oamenii din România sunt foarte prietenoși, primitori și ospitalieri”, a menționat Pr. Antonios (Uganda), însoțitor al tinerilor din Africa la ITO 2017.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși va aduce la Iași 5000 de tineri în perioada 1-4 septembrie, cărora li se vor alătura duminică, 3 septembrie, alți 1000. Deschiderea oficială ITO 2017 va avea loc vineri, 1 septembrie, de la ora 18.00, în Grădina Palas. La eveniment vor participa toate delegațiile din străinătate și din România, care vor defila în fața publicului într-o paradă a steagurilor.

(Ioana Stoian - Doxologia.ro)

„Cea mai frumoasă podoabă a unui tânăr este inima curată şi mintea trează.”
- Mitropolitul Nicolae Bălan -