Delegația Patriarhiei Ierusalimului a sosit la #ITO2017

Postat în: Știri

Marți, 29 august, pe Aeroportul Internațional din Iași a ajuns prima delegație din străinătate care va participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) de la Iași, din perioada 1-4 septembrie 2017.

Primii participanți la ITO 2017 au sosit astăzi, 29 august, la Iași. Aceștia fac parte din delagația Patriarhiei Ierusalimului și au fost întâmpinați pe Aeroportul Internațional Iași de Arhim. Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

„Din această delegație fac parte zece persoane, însoțite de un preot. Majoritatea sunt din Fâșia Gaza și din Betleem. Sunt tineri care se află pentru prima data la Iași, dar sunt și două persoane care au mai fost la Iași, una dintre ele chiar a făcut Facultatea de Stomatologie aici și vorbește românește”, a precizat părintele consilier.

Pe 30 și 31 august, grupul de participanți venit din Patriarhia Ierusalimului va vizita mănăstirile din zona Neamțului.

Natalia, participant din partea Patriarhiei Ierusalimului la ITO 2017, a menționat că „Este pentru prima data când vin în România și sunt foarte încântată și interesată de această întâlnire. (…) Sunt sigură că va fi foarte bine, pentru că vor veni la Iași mulți tineri din mai multe țări, cu care voi avea ocazia să mă întâlnesc și eu”.

Mâine seara vor ajunge la Iași alte două delegații de participanți la ITO 2017. Acestea vor veni din Patriarhia Antiohiei și a întregului Orient, respectiv din Patriarhia Alexandriei și a întregii Africi

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși va aduce la Iași 5000 de tineri în perioada 1-4 septembrie, cărora li se vor alătura duminică, 3 septembrie, alți 1000. Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente dedicate lor, printre care cele mai importante vor fi: Deschiderea oficială (1 septembrie, Grădina Palas), Conferința „Tânărul în căutarea libertății” susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas), Sfânta Liturghie (3 septembrie, Catedrala Mitropolitană), Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou - Catedrala Mitropolitană) și Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii). Gazda evenimentelor majore din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

(Ioana Stoian - Doxologia.ro)

Citește alte articole despre: ITO 2017, Primire delegatii, Patriarhia Ierusalimului
„Cea mai frumoasă podoabă a unui tânăr este inima curată şi mintea trează.”
- Mitropolitul Nicolae Bălan -